ACTUACIONS PLATAFORMA

21-2-2005  Amb  motiu de l’aprovació del projecte del AVE pel centre de Barcelona al gener de 2005, comencen els contactes entre veïns del Clot i de l’Eixample. (Abans del que va succeir al Carmel)

24-02-2005  La Plataforma assiteix a una reunió amb la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona(FAV). S’els comunica que hi ha associacions de veïns que están d’acord amb el traçat actual. Técnics varen esposar el Traçat pel Litoral com el menys agressiu i més económic.

1-03-2005  Els veïns juntament amb les associacions que els representen (Esquerra de l’Eixample, Sagrada Familia, Fort Pienc, Sant Antoni i Clot) es posen d’acord a col.locar pancartes al llarg del traçat pel centre ciutat sota el lema VOLEM L’AVE PEL LITORAL

1-03-2005  Reunió ambel Sindic de Greuges de Catalunya, Sr. Rafael Ribó.  Plantejament dels nostres problemes i presentació de la campanya L’AVE PEL LITORAL.

8-03-2005  Converses amb la directora de “Barcelona-Sagrera Alta Velocidad, S.A”, Sra Rosa Formas. sol.licitem els plànols de la  Estació  de la Sagrera  que ens entreguen.

17-03-2005  Primera movilització veïnal i col.locació de les noves pancartes a la confluencia dels carrers Mallorca – Biscaia.

6-04-2005  Segona entrevista amb el Sindic de Greuges de Catalunya. Ens proposa que fem escrits a la Administració sol.licitant informació sobre els estudis e informes del traçat per centre ciutat i demanant moratories per estudiar el traçat litoral.

7-04-2005  Segona concentració simultànea en tres punts diferents afectats pel traçat (Provença-Urgell, València-Padilla i Biscaia-Mallorca)

9-4-2005 Reunió informativa a la Casa Elizalde convocada pel Departament d’Urbanisme del Ajuntament de Barcelona , representat pel Tinent d’Alcalde, Sr. Xavier Casas; el Viceconseller d’Obres Públiques de la Generalitat, Sr. Manel Nadal; el responsable d’ADIF,Sr. Jordi Prat; el representant de “Barcelona Sagrera Alta Velocidad S.A”, Sr Jaime Castellvi; el regidor del Districte de Sant Marti, Sr. Narváez; els presidents de les diferents Associacions de Veïns de Barcelona i veïns afectats pel traçat amb alguns assesors técnics com el arquitecte –urbanista, Sr.Parcerisas. L’Ajuntament va presentar el traçat pels carrers Provença, Diagonal, València i Mallorca intentant donar  una explicació técnica del per què d’aquest traçat. Els veïns varen  poguer presentar la seva contraproposta sense cap atenció per part dels organismos oficials, que es varen negar a fer un nou estudi del traçat pel litoral

13-4-2005  Entrevista amb el Sr. Alberto Fernandez Diaz i el Sr. Manuel Gallardo del PP. Es fa un breu recorregut per la zona del Clot  afectada pel traçat  del AVE. S’els solicita que manifestin les nostres inquietuts al Senat i a les Corts, Ajuntament de Barcelona i Generalitat de Catalunya.  

21-4-2005  Tercera concentració als carrers Provença-Avinguda de Roma, es col.loca una “maxi pancarta” amb el nostre lema: “VOLEM L’AVE PEL LITORAL.

25-4-2005  Entrevista amb l’arquitec te Oriol Bohigas  a l’Ateneu Barcelonés . li agaïm el seu article  recolzant el traçat  Litoral com una molt bona alternativa pel desenvolupament urbanistic de Barcelona

25-4-2005  Constitució oficial de la Plataforma L’Ave pel Litoral.

26-4-2005   Consell de Districte de l’Esquerra de l’Eixample. Presentació del tunel del AVE pel centre de la ciutat als veïns, a càrrec del Ajuntament de Barcelona, Sr Casas; ADIF, Sr Prat; presidint el Sr. Portabella. Gran agitació de tots els assistents un cop acabada la exposició. La Plataforma l’AVE pel Litoral fa una breu intervenció  explicant que ès el traçat Litoral i a qui perjudica. Es va demostrar a l’Ajuntament  varis errors com l’afectació a les finques del centre ciutat ,905 i litoral, 39 que ademès están 4 vegades més allunyades del tunel i per tant amb 4 vegades menys perill.

30-4-2005   Reunió amb la FAVB. La Plataforma presenta els planols  oficials del traçat pel Litoral. La FAVB a excepció de les AAVV de Clot-Camp del Arpa i Esquerra de l’Eixample, ens comunica que no recolzará les postres reivindicacions.

5-5-2005   Convocatoria de cacerolades els dijous de 21.00h. fins 21.15h.

5-5-2005   El portaveu de la Plataforma fou convidat al debat “Ciutat Oberta”  de BTV, on assistien  representants
Implicats a la gestió del AVE a Barcelona.el dia abans s’anul.la la seva asistencia”per motius d’espai”. Membres de la Plataforma i alguns veïns es personen devant la seu de BTV (emisora de l’Ajuntament), reclamant el nostre pret legítim a expresar la nostra opinió a l’audiencia.

9-5-2005   Entrevista amb el Conseller d’Obres Públiques de la Generalitat, Sr Joaquim Nadal. Encara que la Generalitat está representada al consorci que gestiona l’AVE a Barcelona, ens comunica que no té competències
sobre el traçat ni la adjudicació de les obres i  informa que és competencia del Ministeri de Foment. Declina qualsevol  responsabilitat envers el tema i comenta que no entén com el nostre alcalde no ens ha rebut.

19-5-2005   Manifestació multitudinaria devant La Pedrera ja que és un dels edificis afectats pel traçat encara que sigui Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO. S’aprofita per recollir signaturas qu s’envien ala seu de la UNESCO a França.

25-5-2005   Entrevista amb el President del Parlament de Catalunya, Sr Benach. Se li exposa el traçat Litoral i d’altres alternatives.  Pregunta qué alega la Generalitat i el Ajuntament per no estudiar de nou aquesta alternativa  Li diem que no argumenten res en concret ni donen explicacions técniques de cap dels traçats.També se li comunica que malgrat haber demanat fer un seguiment del projecte actual, s’ens nega l’accés a aquesta informació.

6-5-2005   Reunió amb ERC a l’Ajuntament de Barcelona, están presents Sr. Oriol Amorós, Sr. Arnau Martí,  Nuria Sancho i d’altres membres del partit. S’els hi esposa el traçat Litoral, la proposta els sorpren e insisteixen en la seguretat i profunditat del traçat.     

16-06-2005.La Plataforma ha convocado una reunión con las AA.VV. afectadas y todos los partidos políticos para debatir el tema.

18- 6 -2005   Escrit dirigit a Josep Borrell com President del Parlament Europeu

30- 6 -2005   Escrit dirigit al Síndic de Greuges, Sr. Rafael Ribó.

Setembre 2005 -  Dossier pels Presidents de Comunitats afectades pel traçat amb informació, col·laboració, calendari d´activitats etc.

Assemblea a l´IES Maragall per donar informació  actualitzada  a tots els veïns .

Manifestació a la Sagrada Família.

  15-12-2005  Al·legació presentada  per la Plataforma l´AVE PEL LITORAL en contra d´algunes normatives de la ordenança municipal referen a les pancartes, responsabilitat en manifestacions etc.

  Carta dirigida al President de la Comissió de Peticions de la Comunitat Europea.

  Assemblea a l´escola tècnica professional del Clot.

   Febrer 2006  Cartes dirigides el President del Consell Europeu i el President del Comitè i Social Europeu.

   Concentració endavant de la  A.A.V.V. del  Clot.

   4- 3 -2006   Manifestació a la Pedrera.

   24-3-2006   Presentació d´al·legacions tram Sagrera-Nus de la Trinitat per “incorpora de manera subtil un tros que correspon  al centre ciutat.”

   Es convoca a Barcelona simultàniament moltes manifestacions per demanar  “una ciutadania participativa”  reivindicant diferents temes de la ciutat. La plataforma l´Ave pel Litoral també ho fa en dues zones afectades com són  Provença-Urgell  i  Mallorca-Meridiana

   El candidat de P.P., Jordi Fernández Díaz ha fet una pregunta en el Congrés del Diputats perquè la respongui per escrit, textualment, que mides ha adoptat el Govern per garantir la seguretat dels edificis i persones que es veuran afectades pel traçat del TGV a la ciutat de Barcelona.

   De la mateixa manera ha fet el PP en el Ajuntament e inclòs demanant una moratòria per que es decideix  el traçat mes idoni tan per la seguretat com pel seu cost.

   6- 5-2006  Novament manifestació al Passeig de Gracia endavant de la Pedrera amb una caminada fins a Plaça Catalunya.

   Intervenció de la Presidenta de la Plataforma l´AVE pel Litoral en la Comissió d´Infraestructures en el Senat Espanyol, durant  més de vint minuts es va esposar el tema  i amb la votació majoritària de la institució (PP i CIU) es tenen que donar resposta  per  escrit  el  Ple  del  Congrés.

   Presentació d´al-legacions de la Plataforma que representa a 382 comunitats e individuals que correspon  a  35.000 famílies afectades. També amb presentat escrits d´al-legacions : El Patronat de la Sagrada Família, P.P, CIU, Ajuntament de Barcelona, AAVV del Esquerra Eixampla i el Clot i molts particulars,

   El mateix dia es va donar a l´alcalde Sr. Clos una carta per expressar-li  la disconformitat amb el traçat pel centre de la ciutat amb una copia de les al·legacions en contra presentades per la Plataforma.

   7- 7-2006  CIU va presentar una proposició no de llei sobre l´arribada del TGV a Barcelona , donant suport a la Plataforma i demanant com alternativa del traçat el corredor del Vallès.

   La Plataforma l´AVE pel Litoral va presentar  un escrit complementari a les al-legacions all traçat del TGV tram Sants-Sagrera.

   12-9-2006   Reunió extraordinària per fer canvi del domicili de la Plataforma que a partir d´ara és  C/ Provença 155 4º 2ª  i la nova secretaria hi serà Anna.

   Artur Mas ens informa personalment que el seu partit “Convergència i Unió” recollirà en el seu programa electoral el traçat del Ave pel corredor del Vallés i d´aquesta manera protegir el centre de la ciutat.

   Aprofitant el sopar el carrer Provença per les festes de l´Eixample. La Plataforma va donar un escrit a cadascú dels partits polítics, inclòs a l´alcalde Hereu.

    17-10-2006 El Eurodiputat per CIU, Sr. Ignasi Guardans va fer una pregunta a la Comissió Europea sobre els riscos del traçat del TGV pel centre de Barcelona..

     21-10-2006  Novament em desplegat la pancarta des de la Pedrera a on s´ha començat la manifestació fins la plaça Catalunya.

    18-11-2006  Manifestació a la Sagrada Família i el acabament una xerrada a la Sala Parroquial.

    28-11-2006 La Plataforma  per solidaritat ha fet acta de presència a Sants a una concentració que es va fer pel mal funcionament de rodalies .

    Assemblea  a l´Escola Tècnica Professional del Clot.

    Conversa amb el mossèn del Temple de la Sagrada Família que col·laborarà amb  la Plataforma per la divulgació al veïnat i turistes del tema.

    Gener 2007  Escrit  informatiu dirigit els veïns i veïnes afectats pel traçat.

    21-1-2007  La Plataforma representada per P.Vallejo ha fet una intervenció de l al debat sobre el traçat del AVE pel centre de la ciutat al programa  AGORA  del canal 33.

    25-1-2007 La Plataforma organitza un debat a l´Ateneu Barcelonès, a on la Administració declina la seva presència. Va ser molt interessant amb l´intervenció dels tècnics : Sr. Mata (geòleg) Sr. Parcerisa  (arquitecte-urbanista), Sr.Batllé  (catedràtic de projectes) tots de la UPC i el  nostre advocat Sr. Moreno. Amb la intervenció com moderador  del vice-president del  Ateneu Sr. Balcells.

    27-1-2007 Manifestació a la Plaça Sant Jaume a les 12 hores (recorregut des de Plaça Catalunya i Rambles)
    Amb la assistència  de gent del Prat per els greus problemes que donen les obres del AVE  i també els d´Alta Tensió.

    Febrer i Març  2007 Entrevistes amb partits polítics i diferents col·lectius de la ciutat.

    17-2-2007 Enviades cartes dirigides al nou President del Parlament Europeu i Comissió de Peticions.

    28-2-2007 Entrega de escrits en defensa de molta gent i del Temple de la Sagrada Família al nunci del Vaticà i el bisbe de la nostra ciutat.

    -Entrega d´escrits el Clínic i Col·legi de metges de Barcelona

    -Entrega d´escrit al Sr. Basegoda de la Cátedra Gaudi

    Col·laboració amb el col.lectiu per un Bon Traçat del TGV a la festa d ´Aniversari de la Sagrada Família.

    Taula Rodona  a la Universitat Pompeu i Fabra amb  la intervenció dels arquitectes Sr. Bonet, Sr Serratosa, amb el politic Xavier Trias i el portaveu de la Plataforma Pere Vallejo.

    11-4-2007  Arxivament de la Petició presentada a la Comunitat Europea.

    En temps de campanya electoral, la Plataforma va intervindre en gran part dels actes com els dos que es van fer a la Ateneu un organitzat  pel Periodico i un l´altre per la FAVB. Inclòs un comunicat veïnal sobre el que diuen els programes dels diferents partits polítics sobre el traçat del AVE per la ciutat de Barcelona.
                           
    Del 10 al 22 de maig 2007 Es van fer unes xerrades a les cantonades a on esta previst les sortides d´emergència donant informació els veïns sobre la situació actual.

    16-5-2007   Presentació del Recurs de Reposició tram La Sagrera – Nus Trinitat.

    5 -6- 2007   Carta  de informació pels veïns.

    9 -6-2007   Manifestació-concentració a la Sagrada Família a on s´ha ensenyat i votat els 4 rotuls.

    14-6-2007   Intervenció en el programa Coneguts,  i  Saludats de Tv8  a on Pere a fet unes preguntes i en la taula es trobava el Sr. Rigol, Mª Rubert, el Sr.Jordi Prat (Adif) i un representant de la Generalitat.

    4 -7-2007   Confecció de les noves pancartes con el lema de SALVEM a 18.000 habitatges i també Sagrada Família, Pedrera, Clínic ....     No AVE per carrers de 20 metres d´ amplada.

    20-7-2007    La Plataforma va assistir el ple de l´ Ajuntament que va acordar rebutjar l´ actual traçat de l´ AVE per Barcelona (tram Sants - La Sagrera). Vots contra el traçat. CIU,ERC, PP:23, a favor PSC,IC-Verds18.

    6- 8-2007    Escrit dirigit els veïns sobre les inspeccions de INTEMAC (ADIF)

    Assemblea informativa pels veïns del Clot i Sagrada Família a l´ Escola Tècnica Professional del Clot.

    Assemblea informativa pels veïns de l´ Eixample a l´IES Maragall.

    Setmana del 2 al  9 d´ octubre2007 assistència al Notari per  els poders necessaris per interposar el Recurs contenciòs-administratiu

    10-10-2007  Presentació d´ un escrit a la 2ª comissió de seguiment per tornar a dir la nostra oposició el traçat i  rebutgem la nostra presència fins que no sigui definitiu.

    Junta extraordinària de la Plataforma per decidir la nostra decisió de interposar el Recurs contenciòs administratiu a la Audiència Nacional.

    La Plataforma esta present en el ple de l´ Ajuntament  on per segona vegada s´acorda per una majoria dels ciutadans el rebutjar l´ actual traçat de l´AVE al seu pas per Barcelona.

    2l-10-2007     Interposició del Recurs contenciós administratiu a l´ Audiència Nacional.

    26-10-2007 Es repeteix la moció en contra del traçat al Ajuntament de Barcelona. Vots contra traçat:CIU,PP,ERC23, a favor PSC,IC-Verds17.

    30-11-2007 Per tercer cop es rebutja a l'Ajuntament el traçat, amb el mateix resultat.

    11- 2007   Carta  i  documentació dirigida el President de la Comissió de Peticions de la Comunitat Europea.

    Presentació en la llibreria PROA del llibre  “el túnel de la por” del Sr. Bonet, Espar, Vallejo entre altres.

     3- 1 -2008    Escenificació per part de la Plataforma de l´ arribada dels Reis a la delegació del Govern i estació de França per oferir al Sr. Morlan unes altres alternatives millors que el carbó pel traçat actual.

    13- 1 -2008    Reunió el Parlament amb Joan Ridao de ERC.

    14- 1 -2008    Carta dirigida a la Ministra de Foment.

    16- 1 -2008    Nou escrit d´ oposició a la convocatòria de 3ª comissió de seguiment.

    24- 1-2008     Intervenció de Pere Vallejo, representant de la Plataforma, entre altres coautors com són  Ariadna Alvarez, el Sr. Bonet i  Jordi Cabrè,  en la presentació del llibre “el túnel de la por” al centre cívic de la Sagrada Família.

    7- 2 -2008     S´aprova una moció interposada per CIU  en el Parlament de Catalunya  i amb els vots també de PP i ERC en contra del traçat actual i es demanar una moratoria per estudia unes altres alternatives fins consensuar una solució entre la majoria  de la ciutadania.

    12-2- 2008     Manifestació a la torre de Fang.

    28-2-2008 Confecció d´ un nou model de pancarta  on es demana que es respecti la democràcia i que es compleixin els acords de l´ Ajuntament i del Parlament de Catalunya.

    29-2-2008 Presentació per part de la Plataforma d´ al·legacions en contra del Pla  Especial Urbanístic que en un dels seus punts vol  traslladar la Torre de Fang, ja que precisament es el lloc a on té que entrar la tuneladora.

    1-3-2008 Acta a la Sagrada Família organitzat per la Junta Permanent en Defensa del Patrimoni de Catalunya consisteix amb un ambient de festa, sardanes i el gegant de Gaudi envoltar tot el Temple amb les signatures en contra de l´ actual projecte de l´AVE al seu pas per Barcelona

    Setmana del 3 al  7 de març 2008 Precampanya electoral es reparteixen octavilles als veïns  sobre el tema.

    7-3-2008     Manifestació  pel carrer Provença, des de “la Pedrera·”  fins  a comte de Borrell.

    28-5-2008 Assemblea veinal al IES Maragall, amb la presencia del nostre advocat Sr. Moreno,per explicar als veïns el resultat del auto del Tribunal Suprem, també es parla de les inspeccions als edificis i rebem el testimoni de veïns del Gornal, Vilafranca y El Prat que han patit les obres i les mentides d'Adif.

    3-6-2008 Assemblea a L'Escola Técnica Professional del Clot amb el mateix ordre del dia

    11-6-2008 “L’hora de la veritat”  a la Sagrada Família, s’expliquen les múltiples mentides de l’Administració envers el traçat de l’ AVE pel centre de la ciutat.

    12-6-2008  Presentació a Lleida de la nostra plataforma, es parla del traçat  y de la Sagrada Família.

    14-6-2008 Concentració de Unió de Plataformes (UP) de la que som membres, a Montserrat per donar a coneixer el Manifest de l´Entitat.

    18-7-2008  Ens conviden a Vilafranca del Penedès per constatar lo  mal acabades que estan les obres del AVE al seu pas per la localitat .

    21-7-2008  Reunió de la comissió de seguiment de les obres convocada per l’Ajuntament amb assistència de representants del Adif i de la Generalitat.

    23-7-2008  Viatge a Girona per reunir-nos  amb membres de la Plataforma Veïnal AVE Girona.

    19-8-2008 Es talla el carrer Mallorca entre Espronceda i la Meridiana com a protesta per la forma d’actuar de l’Administració.

    17-9-2008  Assemblea informativa convocada per l’Ajuntament, on els pocs veïns que van poder entrar van  expressar tot el seu enuig envers les administracions per com s'està portant l'obra